• Elles Rodenburg

Botanische posters bij Intratuin!


foto: Intratuin


Voor Intratuin heb ik 6 botanische posters ontworpen! Dit groene avontuur begon deze zomer met een tuinset die we via internet hadden besteld.

Toen mijn lief deze in elkaar had gezet en uit zat te puffen op de picknickbank dacht ik; o nee… gelukkig waren we het er al snel over eens dat deze set niet helemaal was wat we in gedachten hadden en hebben we alles weer gedemonteerd en retour gestuurd. De zoektocht naar een andere tuinset bracht me op de website van Intratuin waar ik de oproep zag

‘Word jij onze nieuwe illustrator’? Mijn hart begon sneller te kloppen en als ik dat merk weet ik dat ik er iets mee moet doen. Ik had nog slechts enkele dagen om ontwerpen te maken en in te sturen. Ik ben aan het schilderen gegaan en heb 3 van mijn favoriete planten geschilderd en ingestuurd. Een dag na sluitdatum kreeg ik bericht dat Intratuin mijn botanische posters had uitgekozen voor de give-away prints! Yoehoeee ;)

Daarnaast mocht ik er nog 3 ontwerpen bij maken en is het een hele mooie serie van 6 botanische posters geworden.Het eerste collectors item is de Begonia Maculata, ook wel Stippenplant genoemd.

De Stippenbegonia komt uit Brazilië en met zijn vrolijke stippenpatroon steelt hij de show in veel huiskamers. Toen ik deze plant voor het eerst zag was het liefde op het eerste gezicht. Even leek het alsof de stippen erop waren geschilderd met zilverkleurige verf, maar dat zou wel een monnikenwerk zijn. De stippelvorming van dit luchtzuiverende plantje is een natuurlijk proces.


Als dessin ontwerper houd ik van planten met een mooi patroon op de bladeren.

De Stippenplant is één van mijn favoriete kamerplanten en daarom heeft de plant model gestaan voor het ontwerp van deze poster.


Vanaf 4 januari ligt de eerste botanische poster voor je klaar bij de Intratuin!

Spaar ze allemaal en maak je botanische plantenwand compleet. Wees er snel bij want op=op.

© 2020 Elles Rodenburg all rights reserved | Algemene voorwaarden  |  Privacypolicy  

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram