• Elles Rodenburg

DIY december raamtekening

De afgelopen dagen heb ik leuke foto’s doorgestuurd gekregen van de grachtenpandjes illustratie op keuken, woonkamer ramen en zelfs grachtenpandjes die getekend waren op de ramen van de kinderafdeling in het ziekenhuis. Bedankt voor het delen van jullie creaties, erg leuk om te zien!


Inmiddels leven we weer in de donkere dagen voor kerst. Ondanks dat ik eigenlijk al weer uitkijk naar de lente, geniet ik ook wel weer van deze donkere dagen. Het is weer tijd om het huis gezellig te maken, kaarsen aan, warme chocolademelk, warme winteravonden vol gezelligheid en… tijd voor een nieuwe december raamtekening!

Een van mijn favoriete kerstliedjes is ‘Rudolph the red nosed reindeer’ en dat bracht me op het idee voor deze illustratie. Uiteindelijk is het een hert geworden, maar geef hem gerust een rode neus ;)


Je hebt nodig:


- Printer + printpapier A4

- Plakband

- Krijtstift (Let op: check het etiket van de stift goed of deze afwasbaar of watervast is. Ik gebruikte een krijtstift van Securit Chalkmarker)

Aan de slag:

- Print de illustraties uit. Je vindt de bijlage hier - Plak de illustratie met het hertje op de buitenkant van het raam.

- Aan de slag met je krijtstift en teken het hertje op het raam. Teken eerst de omtrek, je kunt later op je gemak de details intekenen.

- Voor de krans zoals op de foto te zien is heb ik een groot bord tegen het raam gehouden en aan de boven en onderkant een lijntje getrokken. Je kunt er ook voor kiezen om het bord helemaal rondom te trekken. Teken daarna de blaadjes en takjes met besjes uit je losse pols aan de lijnen. Voor inspiratie kun je de krans ernaast houden uit de DIY download. Deze krans met tekst krijg je er als bonus bij.


Heel veel plezier met het maken van de december raamtekening! Foto’s van het eindresultaat zijn altijd welkom.

© 2020 Elles Rodenburg all rights reserved | Algemene voorwaarden  |  Privacypolicy  

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram