• Elles Rodenburg

Raamtekening grachtenpandjes

Wanneer je door de stad loopt zie je ze regelmatig; raamtekeningen op de winkelruiten van leuke boetieks, eettentjes en pop-up stores. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe handlettering gecombineerd wordt met lijnillustraties die het karakter van de winkel weerspiegelen.


Ik heb een serie grachtenpandjes als illustratie ontworpen voor het Sinterklaas thema en bedacht me dat de #illustraties ook leuk te gebruiken zijn als #raamtekening.


Hieronder zie je het resultaat:


Zoals je ziet heeft mijn camera de lijnreflectie ook vastgelegd. Met het blote oog is deze reflectie een stuk minder te zien. Wil je de raamtekening ook maken als #Sinterklaasdecoratie voor in je huis?

Je kunt de raamtekening hier downloaden.

Je hebt nodig:

- Printer + printpapier A4

- Schaar

- Plakband

- Krijtstift (Let op: check het etiket van de stift goed of deze afwasbaar of watervast is. Ik gebruikte een krijtstift van Securit Chalkmarker)

Werkbeschrijving:

Stap 1. Kies de plaats waar je de raamtekening wilt maken.

Stap 2. Print de raamtekening uit. Vind je het leuk als voorbijgangers de tekening zien en de tekst kunnen lezen? Print dan de tekst in spiegelbeeld.

Stap 3. Plak de boom, grachtenpandjes en tekst aan elkaar met plakband. Knip hier en daar het papier weg zodat de tekeningen goed op elkaar aansluiten.

(Je kunt natuurlijk ook een eigen versie maken en de grachtenpandjes verspreid over het raam tekenen als losse huisjes of de grachtenpandjes over de gehele lengte herhalen waarbij je de boom en tekst weglaat.)

Stap 4. Plak de tekeningen aan de buitenzijde van het raam. Stap 5. Pak je krijtstift en teken de illustraties op het raam. Mocht je de ruitjes iets te gedetailleerd vinden teken dan alleen de omtrek van de ruitjes.Tips: - Wanneer je op een raam met dubbelglas tekent, geeft dat een verspringing doordat er een afstand tussen je tekenvlak en tekening zit. Op de bovenstaande foto's kun je de afstand goed zien door de weerspiegeling. Een oog dichtknijpen helpt zodat je de lijnen minder dubbel ziet. - Kies een moment van de dag waarop er geen felle zon in je gezicht schijnt. - Print de illustraties uit als kleurplaat, leuk voor kinderen om in te kleuren of te verven.


Heel veel plezier met de raamtekening! Ik zou het leuk vinden als je het resultaat zou willen delen.


© 2020 Elles Rodenburg all rights reserved | Algemene voorwaarden  |  Privacypolicy  

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram