• Elles Rodenburg

Raamtekening 'Hello Spring'


Hoera, vandaag is het officieel lente! De astronomische lente is vandaag om precies te zijn om 03.50 uur begonnen. De meteorologische lente begint elk jaar al op 1 maart. De lente begint op de dag dat dag en nacht bijna overal op aarde even lang zijn, wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat. Dat gebeurt twee maal per jaar. De andere keer dat dit zo is, begint de herfst. Het wordt weer langzaam warmer, de natuur wordt weer groener en de zon laat zich steeds vaker zien. Zo fijn, de lente komt altijd!

Om de lente te vieren heb ik weer een nieuwe raamtekening gemaakt. Toen de vorige Paisley raamtekening op het raam stond, kwam er bijna iedere dag een koolmeesje die steeds maar tegen het raam tikte met zijn snavel. Hij had het er maar druk mee en daarom dit keer een vliegend koolmeesje.

Tulpen zijn voor mij qua bloemen het symbool van de lente daarom mag deze bloem niet ontbreken met een leuke tekst ‘hello spring’ erbij. Knip, schuif en maak je eigen raamtekening. In combinatie met elkaar, je eigen tekst, of maak er je eigen creatie van.

Je hebt nodig:

- Pinter + A4 printpapier

- Schaar

- Plakband

- Krijtstift (Ik gebruik de krijftstiften van Uni Chalk marker)


Aan de slag:


Stap 1. Print de illustraties uit. Wil je de tekst van buitenaf goed kunnen lezen? Print dan de spiegelbeeld tekst en teken de tekst in spiegelbeeld op het raam. Je kunt de raamtekening hier downloaden.

Stap 2. Plak de illustraties op de buitenkant van het raam of aan de binnenkant van een glazen kastdeur.

Stap 3. Aan de slag met je krijtstift en trek de lijnen van de illustratie(s) over. De details kun je als laatste intekenen. Veel plezier met deze lente DIY en stuur me vooral een foto het eindresultaat. Geniet van de lente, ondanks alles.

© 2020 Elles Rodenburg all rights reserved | Algemene voorwaarden  |  Privacypolicy  

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram