• Elles Rodenburg

Styling met gemberpottenOorspronkelijk komt de gemberpot uit China en werd gebruikt om specerijen in te bewaren. De traditionele gemberpotjes zijn er in verschillende groottes en hebben prachtige kleurnuances als jade, olijf, smaragd en turquoise.

De potten zijn versierd met botanische (bloem)motieven in het glazuur en hebben vaak een symbolische betekenis als ‘lang leven’.


Later kwamen de potten in allerlei variaties op de markt, van aardewerk tot porselein beschilderd met de mooiste afbeeldingen in allerlei kleuren. Deze potjes werden ook wel gevuld met snoepgoed en als cadeau gegeven. Menig kunstenaar, waaronder Piet Mondriaan, heeft de gemberpot geschilderd in een stilleven.Ooit kreeg ik een oud gemberpotje cadeau en sindsdien speur ik naar nieuwe exemplaren voor mijn verzameling. Ik koop ze niet via Internet waar ze in veel brocante webshops aangeboden worden, maar alleen als ik er een tegen het lijf loop. Het leuke is dat ik ze niet overal tegen kom, maar ze zijn zeker niet moeilijk te vinden.

Wat ik zo mooi vind aan de gemberpot is dat deze een oude uitstraling heeft met mooie imperfecties.

Daarbij is de gemberpot een veelzijdig accessoire voor in je interieur.


De botanische bloemmotieven op de verschillende gemberpotten waren een inspiratiebron voor een reeks illustraties die samen een nieuw dessin vormen.


Styling ideëen:


- Zet verschillende gemberpotten bij elkaar. Het effect is nog leuker als je gemberpotten in verschillende groottes hebt.

- Gebruik de gemberpot om je schrijfwaren, penselen of paperclips in te bewaren.

- Als vaas gevuld met losse snijbloemen of bloesemtakken.

- Combineer een of meerdere gemberpotten met andere accessoires als kaarsenstandaards of vaasjes in dezelfde kleurnuances.© 2020 Elles Rodenburg all rights reserved | Algemene voorwaarden  |  Privacypolicy  

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram