• Elles Rodenburg

Transfer illustraties op houtschijfjesMet een transfermarker kun je heel gemakkelijk transfers maken op allerlei voorwerpen. Zo breng je je eigen teksten, foto’s en illustraties over op bijvoorbeeld kurk, textiel, karton, canvas, gips, hout en meer. De vloeistof in de EZmarker bezit de eigenschap om tonerinkt op te lossen en zo over te brengen op een andere ondergrond. Let op: Inkt van een inktjetprinter werkt niet. De tonerinkt wordt door de transfermarker opgelost en overgebracht naar de ondergrond. Wat ruwere oppervlakken zijn geschikt, de transfer zal minder of niet goed werken op bijvoorbeeld een gelakte of geglazuurde ondergrond. Je kunt zo originele eyecatchers maken voor in je interieur of als persoonlijk cadeautje.Je hebt nodig:

- Houten schijfjes (te koop bij Intratuin of op internet)

- Transfermarker (EZtransfer)

- Laserprinter

- Illustraties (de illustraties op de afbeeldingen kun je hier gratis downloaden)

Werkwijze:

- Zorg voor een goede ventilatie tijdens het werken met de transfermarker.

- Met behulp van een laserprinter druk je de gewenste tekst, illustratie of foto af in het gewenste formaat. Zorg dat je tekst in spiegelbeeld uitprint.

- Breng het papier met de afdrukzijde aan op het voorwerp. Plak de afbeelding even vast met plakband zodat deze niet kan verschuiven, zorg dat je de tape niet over de afbeelding plakt.

- Teken met de transfermarker over de illustratie of tekst. Deze wordt meteen zichtbaar.

Wrijf met een hard voorwerp bijvoorbeeld met een achterkant van een lepel over je print. Et voilà!Stylingtips met de houten schijfjes:

- Decoreer je tafel met houtschijfjes tijdens het kerstdiner.

- Boor een gaatje in de houten schijfjes en gebruik ze als kerstboomhangers. (Op internet zijn er ook houten schijfjes met gaatjes te koop in verschillende maten.)

- Bind een houten schijfje aan een (kerst)cadeautje

- Als onderzetters

- Foto's zijn ook erg leuk om over te brengen op de houten schijfjes. Zet je foto om in zwart-wit en zorg dat deze veel contrast heeft. Een te lichte afbeelding komt niet goed over.


Heel veel plezier met deze DIY! Ik vind het altijd leuk om het resultaat te zien van je DIY project.
© 2020 Elles Rodenburg all rights reserved | Algemene voorwaarden  |  Privacypolicy  

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram